Voetbal Argentinie - Argentinie voetbal uitslagen 14/09/24

In speelronde 14 van de Argentijnse Liga Profesional vonden enkele spannende wedstrijden plaats, waarbij topclubs streden om belangrijke punten. Van het gelijkspel tussen Lanús en Unión tot de indrukwekkende comeback van Central Córdoba tegen Instituto, elke wedstrijd had zijn eigen verhaal. San Lorenzo liep tegen een vroege achterstand aan en verloor van koploper Vélez, terwijl Racing zich herstelde met een overwinning op Boca Juniors. Belgrano en Independiente deelden de punten in een gelijkopgaand duel in Córdoba. Hieronder vind je de samenvattingen van deze en andere wedstrijden van het weekend.

San Lorenzo verliest door vroeg doelpunt tegen koploper Vélez

San Lorenzo 0-1 Vélez

San Lorenzo leedde een pijnlijke nederlaag tegen Vélez in de 14e speelronde van de Liga Profesional 2024, waarbij een vroeg doelpunt de wedstrijd volledig veranderde. Het doelpunt van Brian Romero in de beginfase zette Vélez op voorsprong, wat San Lorenzo volledig uit hun ritme haalde. Ondanks enkele kansen in de tweede helft, kon San Lorenzo de gelijkmaker niet vinden.

De nederlaag komt als een harde realiteitscheck voor San Lorenzo, dat net twee opeenvolgende overwinningen had geboekt. Trainer Leandro Romagnoli gaf aan dat het team nog veel moet verbeteren voor de komende wedstrijden, met als volgende uitdaging een uitwedstrijd tegen Defensa y Justicia.

Lanús en Unión delen de punten in spannend duel

Lanús 1-1 Unión

Lanús en Unión speelden in speelronde 14 van de Argentijnse Liga Profesional een 1-1 gelijkspel in het Estadio Ciudad de Lanús – Néstor Díaz Pérez. Lanús, dat al vijf wedstrijden zonder overwinning zit, kwam via een omstreden penalty van Walter Bou in de eerste helft op voorsprong. De penalty werd toegekend nadat doelman Thiago Cardozo Favio Álvarez omver liep.

In de tweede helft kwam Unión terug in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Bruno Pittón, die profiteerde van een chaotische situatie in het strafschopgebied van Lanús. Ondanks enkele goede kansen, vooral via de uitblinkende Julio Soler, kon Lanús niet opnieuw scoren. Het einde van de wedstrijd werd gekenmerkt door een frustratie van Unión, nadat een vermeende penalty in hun voordeel niet werd toegekend.

Central Córdoba keert achterstand om en verslaat Instituto

Central Córdoba 2-1 Instituto

Central Córdoba behaalde een belangrijke 2-1 overwinning op Instituto in de 14e speelronde van de Argentijnse Liga Profesional. De wedstrijd vond plaats in het Estadio Único Madre de Ciudades in Santiago del Estero. Hoewel Instituto vroeg op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Gregorio Rodríguez, wist Central Córdoba in de tweede helft de wedstrijd om te draaien met doelpunten van Favio Cabral en Kevin Vázquez. Deze overwinning levert drie cruciale punten op in de strijd om degradatie te voorkomen.

De invalbeurt van Favio Cabral, die in de rust in het veld kwam, was doorslaggevend. Hij scoorde snel en gaf het team het vertrouwen om voor de winst te gaan. Kevin Vázquez maakte vervolgens het winnende doelpunt, wat voor enorme vreugde zorgde bij de thuisploeg.

Met deze overwinning stijgt Central Córdoba naar de 27e plaats met 10 punten, terwijl Instituto blijft steken op de derde plaats met 24 punten. In de volgende ronde neemt Central Córdoba het op tegen Sarmiento, terwijl Instituto Barracas Central ontvangt.

River Plate wint overtuigend van Atlético Tucumán en tankt vertrouwen voor Superclásico

River Plate 4-1 Atlético Tucumán

River Plate behaalde een overtuigende 4-1 overwinning op Atlético Tucumán in speelronde 14 van de Liga Profesional. Ondanks een vroege achterstand door een doelpunt van Franco Nicola, herstelde River zich snel met treffers van Leandro González Pirez, Miguel Borja, Maximiliano Meza en Facundo Colidio. De ploeg van Marcelo Gallardo, die zich voorbereidt op de kwartfinales van de Copa Libertadores en de Superclásico tegen Boca Juniors, toonde hun klasse in de tweede helft en liet Atlético Tucumán geen kans meer.

Na een moeizame start kwam River beter in het spel, waarbij ze steeds gevaarlijker werden na de gelijkmaker van González Pirez. Borja scoorde het tweede doelpunt, waarna Meza en Colidio de wedstrijd in het slot gooiden. Atlético Tucumán had weinig in te brengen, ondanks een korte opleving in de tweede helft.

Met deze overwinning tankt River vertrouwen voor de aankomende belangrijke duels in de competitie en de Copa Libertadores.

BONUS: Bekijk de uitgebreide samenvatting van River Plate tegen Atlético Tucumán hier.

Racing verslaat Boca en herstelt zich in de Liga Profesional

Racing 2-1 Boca Juniors

Racing Club behaalde een indrukwekkende 2-1 overwinning op Boca Juniors in een emotionele wedstrijd in speelronde 14 van de Liga Profesional 2024. Boca kwam vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Milton Giménez, maar Racing sloeg snel terug door een fout in de verdediging van Boca, wat leidde tot de gelijkmaker van Juan Ignacio Nardoni. In de tweede helft bezorgde Róger Martínez Racing de overwinning na een vrije trap van Juanfer Quintero.

Deze overwinning is een belangrijke opsteker voor Racing, dat twee wedstrijden op rij niet had gewonnen, terwijl Boca nu met onzekerheden richting de Superclásico tegen River gaat.

Belgrano en Independiente spelen gelijk in Córdoba

Belgrano 1-1 Independiente

Belgrano en Independiente speelden in speelronde 14 van de Liga Profesional 2024 een 1-1 gelijkspel in het Gigante de Alberdi stadion in Córdoba. Independiente kwam vroeg in de tweede helft op voorsprong dankzij een doelpunt van Santiago Montiel, maar Belgrano herstelde zich en wist via een doelpunt van invaller Franco Jara in de 25e minuut van de tweede helft de gelijkmaker te maken.

De wedstrijd eindigde met kansen voor beide teams, maar zowel Belgrano’s doelman Juan Espínola als Independiente’s Rodrigo Rey voorkwamen verdere doelpunten. Voor Belgrano betekende dit alweer het achtste duel op rij zonder overwinning, terwijl Independiente nog steeds buiten de plaatsen voor internationale competities blijft.