Gregory van der Wiel is een Nederlandse voormalige professionele voetballer, geboren op 3 februari 1988. Hij was een talentvolle rechtsback en speelde voor clubs zoals Ajax en Paris Saint-Germain. Van der Wiel had ook een internationale carrière, waarbij hij deel uitmaakte van het Nederlands elftal tijdens het WK 2010. Na zijn pensioen uit het professionele voetbal in 2020, richtte hij zich op zakelijke ondernemingen en liefdadigheidswerk.

Wie is Gregory van der Wiel?

Gregory van der Wiel is een voormalig Nederlands profvoetballer geboren op 3 februari 1988 in Amsterdam. Zijn carrière begon op jonge leeftijd bij de jeugdacademie van Ajax, een van de meest vooraanstaande clubs in Nederland. Van der Wiel viel al snel op door zijn snelheid, technische vaardigheden en vermogen om als rechtsback zowel verdedigend als aanvallend bij te dragen.

In 2007 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Hij groeide snel uit tot een vaste waarde in het team en won meerdere Eredivisie-titels met de club. Zijn uitstekende prestaties leidden tot internationale erkenning en hij maakte deel uit van het Nederlands elftal tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika, waar Nederland de finale bereikte.

In 2012 maakte Van der Wiel een grote stap in zijn carrière door over te stappen naar Paris Saint-Germain (PSG) in de Franse Ligue 1. Bij PSG won hij diverse nationale titels en bereikte hij aanzienlijke successen in de UEFA Champions League. Zijn tijd in Parijs versterkte zijn reputatie als een van de beste rechtsbacks ter wereld.

In 2020 besloot hij zijn professionele voetbalcarrière te beëindigen. Na zijn pensioen heeft Van der Wiel zich gericht op verschillende zakelijke ondernemingen en liefdadigheidswerk. Hij heeft een een relatie met de Nederlandse zangeres en actrice Rose Bertram. Ze hebben samen een dochter genaamd Naleya Rose. 

Gregory van der Wiel

Wat is het vermogen van Gregory van der Wiel?

Gregory van der Wiel

Het exacte vermogen van Gregory van der Wiel is privé en kan variëren afhankelijk van zijn inkomsten, investeringen en uitgaven. 

Echter, op het hoogtepunt van zijn professionele voetbalcarrière verdiende Van der Wiel aanzienlijke salarissen bij clubs zoals Ajax, Paris Saint-Germain, Fenerbahçe en anderen. 

Bovendien kan hij extra inkomsten hebben gegenereerd uit sponsordeals en andere zakelijke ondernemingen. Het vermogen van Gregory van der Wiel wordt geschat op 18 miljoen euro. 

Hoeveel verdient Gregory van del Wiel per maand?

Het exacte maandelijkse inkomen van Gregory van der Wiel kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de club waar hij op dat moment voor speelt, eventuele sponsordeals en andere zakelijke inkomsten. Professionele voetballers kunnen aanzienlijke salarissen verdienen, vooral als ze spelen voor grote clubs in topcompetities. Echter, de exacte cijfers kunnen veranderen van seizoen tot seizoen.

Interessante weetjes over Gregory van der Wiel

Hier zijn twee interessante weetjes over Gregory van der Wiel:

  1. Filantropische inzet: Na zijn pensionering uit het professionele voetbal heeft Gregory van der Wiel zich actief ingezet voor liefdadigheidswerk en maatschappelijke betrokkenheid. Hij richtte “The Gregory van der Wiel Foundation” op, een organisatie die zich richt op het ondersteunen van kansarme kinderen en jongeren wereldwijd door middel van onderwijs en sport. Dit toont zijn toewijding aan het maken van een positieve impact buiten het voetbalveld.

  2. Passie voor mode: Naast zijn betrokkenheid bij filantropie, heeft Gregory van der Wiel ook een sterke interesse in mode. Tijdens zijn carrière stond hij bekend om zijn trendy stijl en werd hij regelmatig gezien op modeshows en evenementen. Na zijn pensionering is hij betrokken geweest bij mode- en lifestyleprojecten, wat aantoont dat zijn interesse in de modewereld verder gaat dan alleen persoonlijke stijl.