Kickboxing is een vechtsport die de afgelopen jaren enorm populair is geworden. Het is een geweldige manier om fit te blijven, zelfvertrouwen op te bouwen en nieuwe mensen te ontmoeten. In Amsterdam zijn er talloze mogelijkheden om aan kickboxing te doen. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van kickboxing in Amsterdam, bespreken we de beste sportscholen en geven we tips voor beginners.

Kickboxing in Amsterdam

Amsterdam is een stad die bekend staat om zijn diverse sportmogelijkheden, en kickboxing is daar een belangrijk onderdeel van. Of je nu een beginner bent of een ervaren vechter, er zijn talloze sportscholen en clubs waar je kunt trainen. Kickboxing Amsterdam is niet alleen een geweldige manier om in vorm te blijven, maar het biedt ook een unieke kans om deel uit te maken van een hechte gemeenschap van vechtsportliefhebbers.

De Beste Sportscholen voor Kickboxing in Amsterdam

Als je op zoek bent naar een plek om te beginnen met kickboxing in Amsterdam, zijn hier enkele van de beste sportscholen die je kunt overwegen:

 1. VOS Gym: Deze sportschool is een van de bekendste in Amsterdam en heeft een lange geschiedenis van het trainen van kampioenen. Met ervaren trainers en uitstekende faciliteiten is VOS Gym een geweldige plek om je kickboxing vaardigheden te verbeteren.
 2. Fight District: Gelegen in het hart van Amsterdam, biedt Fight District een breed scala aan kickboxing lessen voor alle niveaus. Of je nu wilt afvallen, je conditie wilt verbeteren of wilt deelnemen aan wedstrijden, deze sportschool heeft alles wat je nodig hebt.
 3. KB Amsterdam: Deze sportschool richt zich specifiek op kickboxing en biedt lessen voor zowel beginners als gevorderden. Met een focus op techniek en conditie, is KB Amsterdam een uitstekende keuze voor iedereen die serieus aan de slag wil met kickboxing.
 4. Siam Gym: Met een team van ervaren trainers en een vriendelijke sfeer, is Siam Gym een populaire keuze onder zowel beginners als ervaren vechters. De lessen zijn uitdagend maar toegankelijk, wat het een ideale plek maakt om te beginnen met kickboxing.

Tips voor Beginners

Als je nieuw bent in de wereld van kickboxing, zijn hier enkele tips om je op weg te helpen:

 1. Kies de juiste sportschool: Zoals hierboven vermeld, zijn er veel sportscholen in Amsterdam die kickboxing aanbieden. Neem de tijd om verschillende sportscholen te bezoeken en kies er een die bij je past.
 2. Investeer in goede uitrusting: Goede handschoenen, scheenbeschermers en een mondbeschermer zijn essentieel voor een veilige en effectieve training. Zorg ervoor dat je investeert in kwalitatieve uitrusting om blessures te voorkomen.
 3. Wees geduldig: Kickboxing is een uitdagende sport en het kan even duren voordat je de technieken onder de knie hebt. Wees geduldig met jezelf en blijf consistent trainen.
 4. Focus op techniek: Het is verleidelijk om meteen voluit te gaan, maar het is belangrijk om je eerst te concentreren op het beheersen van de juiste technieken. Dit zal je helpen om blessures te voorkomen en je prestaties te verbeteren.

De Voordelen van Kickboxing

Kickboxing biedt tal van voordelen voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Verbeterde conditie: Kickboxing is een geweldige manier om je algehele conditie te verbeteren. Het combineert cardio en krachttraining, wat zorgt voor een volledige lichaamstraining.
 2. Stressvermindering: Het is een uitstekende manier om stress te verminderen. De intensieve training helpt je om je hoofd leeg te maken en je zorgen te vergeten.
 3. Zelfverdediging: Kickboxing leert je waardevolle zelfverdedigingstechnieken die je kunnen helpen om jezelf te beschermen in gevaarlijke situaties.
 4. Zelfvertrouwen: Naarmate je vaardigheden verbeteren, zul je merken dat je zelfvertrouwen groeit. Het gevoel van voldoening dat je krijgt van het beheersen van nieuwe technieken is ongeëvenaard.

Zo blijf je fit

Kickboxing in Amsterdam is een geweldige manier om fit te blijven, nieuwe mensen te ontmoeten en jezelf uit te dagen. Met zoveel uitstekende sportscholen en trainers in de stad, is er nooit een beter moment geweest om te beginnen met kickboxing. Of je nu een beginner bent of een ervaren vechter, Amsterdam heeft voor ieder wat wils. Dus trek je handschoenen aan en begin vandaag nog met kickboxing Amsterdam!