Voetbal Turkije - Turkse voetbal uitslagen 14/09/24

In de vijfde speelronde van de Turkse Süper Lig, die werd gespeeld op 14 september 2024, vonden enkele belangrijke wedstrijden plaats. Sivasspor trof Gaziantep FK, terwijl Konyaspor het opnam tegen Samsunspor. RAMS Başakşehir ging de strijd aan met Bodrum FK, en Galatasaray ontving Çaykur Rizespor in hun thuisstadion. Deze wedstrijden zorgden voor veel spanning en enkele memorabele momenten. De uitslagen en wedstrijdhoogtepunten worden hieronder besproken.

Okan Buruk vol vertrouwen na 5-0 zege van Galatasaray

Galatasaray 5-0 Çaykur Rizespor

Galatasaray-trainer Okan Buruk sprak na de indrukwekkende 5-0 overwinning op Çaykur Rizespor vol vertrouwen over zijn team. In de persconferentie na de wedstrijd benadrukte hij dat zijn ploeg weinig kansen weg gaf en een solide prestatie leverde. Buruk was tevreden over hoe zijn spelers met de druk van de wedstrijd omgingen en benadrukte dat het vroege doelpunt de wedstrijd in hun voordeel heeft gekanteld. Hij prees zijn team voor hun sterke defensieve organisatie en het creëren van veel scoringskansen.

Hij gaf verder aan dat hij tevreden is met de samenstelling van zijn selectie en dat hij vertrouwen heeft in het behalen van grote successen. Ondanks het missen van belangrijke spelers zoals Icardi en Ziyech, was Buruk positief over de jongere spelers en de breedte van het team.

Buruk reageerde ook op recente uitspraken van Fenerbahçe-coach José Mourinho, die sprak over ‘positieve discriminatie’ ten gunste van Galatasaray. Buruk suggereerde dat Mourinho waarschijnlijk een vergissing maakte en dat er eerder sprake was van negatieve beslissingen tegen Galatasaray in voorgaande wedstrijden.

Başakşehir pakt late overwinning tegen Bodrum FK

Başakşehir 1-0 Bodrum FK

Başakşehir behaalde een krappe 1-0 overwinning op Bodrum FK, dankzij een doelpunt in de 90e minuut van Leo Duarte. Het duel begon met een evenwichtige eerste helft zonder doelpunten. In de tweede helft kreeg Bodrum’s Fredy in de 59e minuut een rode kaart, gevolgd door een rode kaart voor Başakşehir-speler Dimitrios Pelkas in de 75e minuut, vlak nadat hij was ingevallen.

Het winnende doelpunt viel pas in de slotfase, toen Duarte, die ook pas net was ingevallen, de bal in het net werkte en Başakşehir de drie punten bezorgde. Met deze overwinning stijgt Başakşehir naar de derde plaats op de ranglijst, terwijl Bodrum FK op de 14e plaats blijft staan.

Konyaspor verslaat Samsunspor met nipte 1-0 overwinning

Konyaspor 1-0 Samsunspor

Konyaspor heeft een 1-0 overwinning geboekt op Samsunspor. De beslissende treffer kwam in de 30e minuut van Pedrinho, die profiteerde van een chaotische situatie in het strafschopgebied en de bal in het net schoot. Dit was Pedrinho’s derde doelpunt in vijf wedstrijden.

Ondanks enkele pogingen van Samsunspor, waaronder een gevaarlijk schot van Laura dat ternauwernood werd gered door de Konyaspor-doelman, kon de thuisploeg de achterstand niet meer inhalen. De overwinning plaatst Konyaspor tijdelijk op de zesde plek in de ranglijst.

Samsunspor blijft op de negende plaats staan en kijkt nu uit naar de inhaalwedstrijd tegen RAMS Başakşehir later deze week.

Sivasspor triomfeert met tien man tegen Gaziantep FK

Sivasspor 3-2 Gaziantep FK

Sivasspor heeft een spannende 3-2 overwinning geboekt op Gaziantep FK, ondanks dat ze een groot deel van de tweede helft met tien man speelden. Gaziantep kwam vroeg op voorsprong door een penalty van Alexandru Maxim in de zesde minuut. Sivasspor antwoordde vlak voor rust met een kopbal van Rey Manaj, waardoor het 1-1 stond bij de rust.

In de 69e minuut zorgde Keita Balde voor de 2-1 voorsprong voor Sivasspor, maar kreeg direct na zijn doelpunt een rode kaart. Ondanks de man minder wist Sivasspor hun voorsprong uit te breiden naar 3-1, dankzij een doelpunt van Murat Paluli in de 83e minuut. Gaziantep kwam nog terug tot 3-2 met een doelpunt van Kenan Kodro in de 88e minuut, maar dat bleek niet genoeg om de wedstrijd te keren.

Met deze overwinning klimt Sivasspor naar de zevende plek op de ranglijst, terwijl Gaziantep blijft steken op de dertiende positie.