Test

Trouwen

 
Bij SportFAQs.nl kun jij al je vragen stellen over sporten. Onze experts en de community staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. 

Antwoord van onze experts

Waarschijnlijk denk je over een aantal van deze vragen nooit na, of wel maar durf je het niet aan je vent of vrouw te vragen. Robert Scuka, de uitvoerend directeur van het National Institute of Relationship Enhancement, zegt: "Als je je niet bezighoudt met een bepaald probleem vóór je huwelijk, dan komt het tijdens je huwelijk uiteindelijk een keer op jullie pad. Als je dingen niet bespreekt kan dit uiteindelijk voor teleurstellingen zorgen."

Mari

Mari

Tip #1

Tip vanuit de community

"Het succes van een relatie is gebaseerd op hoe geschillen worden behandeld", zei Peter Pearson, een van de oprichters van The Couples Institute. Zoals we allemaal weten worden we gevormd door onze familie. Wat krijg je vanuit huis mee en hoe wordt er met dagelijkse dingen omgegaan? Deze vraag geeft jullie inzicht bij het oplossen van conflicten. Zal je partner overnemen wat hij of zij vanuit huis heeft meegekregen en daardoor bijvoorbeeld problemen uit de weg gaan?

 
Hansen

Hansen

Tip #2

Tip vanuit de community

"Belangrijk bij deze vraag is dat je zegt wat je zelf denkt en voelt en niet wat je denkt dat de ander graag wil horen", aldus Debbie Martinez (scheidings- en relatie coach). Hoeveel kinderen wil je? Wanneer wil je ze? Hoe zie jullie jezelf als ouders? En valt het antwoord tegen? Dan is dit een goed moment om het erover te hebben.

 
Tom

Tom

Tip #3

Tip vanuit de community

"Als je veel serieuze relaties hebt gehad, heb je meer kans op een scheiding en een lagere kwaliteit van jullie huwelijk. Dit komt doordat die persoon meer ervaring heeft met serieuze break-ups en waarschijnlijk de huidige partner vergelijkt met de vorige partners. Als er hierdoor negatieve wrijving tussen jullie ontstaat dan kan het helpen om dit vroegtijdig te bespreken", aldus Dr. Wilcox (directeur van het National Marriage Project).

 
Hunter

Hunter

Tip #4

Tip vanuit de community

Waarschijnlijk heb je het hier al met je partner over gehad, omdat dit voor veel stellen toch wel een belangrijk punt is. Is de één wel gelovig en de ander niet? Hoe gaan jullie hier dan mee om? En wat doen jullie dan als er later kinderen in het spel komen?

 
Linda

Linda

Help anderen met jouw tips!

Stuur je tip en adviezen en help mee om anderen van informatie te voorzien:

Andere onderwerpen

Buitenshuis

Watersport

Fitness

Teamsport

Experts en de community slaan de handen ineen

Naast onze experts die ontzettend veel weten hebben we ook een community die boordevol informatie zit. Daarom geven wij hen ook graag de ruimte om hun kennis met jou te delen.